Thuisvogels


50 verhalen over vogels kijken vanuit huis

Smeuïge verhalen en vermakelijke anekdotes over vogels kijken vanuit (t)huis – Als gevolg van de coronaperikelen veranderde het bestaan van veel landgenoten drastisch. Menigeen ging thuis werken en uitjes in binnen- en buitenland kwamen te vervallen. Hierdoor groeide de belangstelling voor de natuur rond het huis, en in het bijzonder voor tuinvogels en hun gedrag.

Voor deze verhalenbundel ging Gerard Ouweneel het land rond en sprak hij met tuineigenaars over de belevenissen met hun vogels. Ook enkele tuinen in het buitenland komen aan bod, tot een paradijsvogeltuin in Papua toe.

Gerard Ouweneel neemt ons mee naar plekken in binnen- en buitenland waar vanuit huis van vogels valt te genieten, hij gaat letterlijk van balkons tot landgoederen, waar hij sprak met de eigenaars over hun belevenissen met vogels.

De verhalen van zijn collega-tuinbezitters zijn kostelijk. Zoals van AyMei Oei uit hartje Amsterdam die door corona thuis kwam te werken en vanachter haar laptop kijkend geboeid raakte door de vogelactiviteiten op haar balkon. Of de ervaringen van Bram Rijksen die zijn rijtjeshuis inwisselde voor een appartement en op het dak een trektelpost inrichtte waar vanuit hij bijzondere vogelsoorten ziet passeren.

‘Thuisvogels’ is een feest der herkenning voor liefhebbers van tuinvogels en vogels kijken. Fraai geïllustreerd door Elwin van der Kolk.

Copyright © Elwin van der Kolk - The images on this website are copyright protected and may not be downloaded, reproduced or republished in any way without prior written consent of Elwin van der Kolk.